Tots els materials

ABS

Material amb gran resistència als impactes i amb gran rigidesa. Aguanta molt bé les temperatures extremes, especialment les fredes, on altres trenquen més fàcilment.

El trobem en colors opacs i s’utilitza sobretot en la indústria de l’automoció.


CARTRÓ PLOMA

És molt lleuger, està compost per una planxa de poliestirè expandit recobert de dues cares de paper cartró.

S’utilitza sobretot en cartelleria i maqueteria.


DELRIN

Material semicristal·lí,de gran duresa i resistència. No absorbeix humitat.

S’utilitza en enginyeria mecànica, maquinària de precisió, elèctrica, electrònica, en la indústria de l’automoció,etc.


DIBOND

Està compost de dues làmines d’alumini amb un film protector i el nucli de polietilè. El trobem en una gran varietat de colors i textures.

S’utilitza molt en publicitat, en rètols, façanes d’interior i exterior, fotomuntatges, impressió digital, mobles, interiorisme, etc.


METACRILAT DE COLADA

És un producte amb gran transparència, resistent als U.V. i amb baixa absorció d’aigua, per la qual cosa té és magnífic per exteriors. És molt més lleuger que el vidre. És fàcil de mecanitzar i modelar. Disposa d’un ampli ventall de colors, tant opacs com òpals i translúcids. També n’hi ha en barres i tubs.

Més informació

El seu ús és per a urnes, rètols, expositors, displays, faristols, mobles, trofeus, lletres corpòries, vitrines, safates, senyalització, il·luminació, electrònica, terraris,cúpules,etc.


METACRILAT D’EXTRUSIÓ

Semblant al metacrilat de colada però amb menys qualitat òptica i menys resistència a agents químics. No hi ha un ventall tan extens de colors d’aquest material.

Més informació

Els seus usos són semblants al metacrilat de colada.


NILÓ

De gran duresa, amortidor de cops, sorolls i vibracions. Té un envelliment mínim i gran resistència al desgast i a l’abrasió. És altament relliscós.

S’utilitza molt en el sector industrial: bases per coixinets, engranatges, vàlvules, cremalleres, pinyons, perfils, etc.


PETG

De gran resistència als impactes, entre el policarbonat i el metacrilat. Fàcil de mecanitzar, doblegar i emmotllar, a més disposa de bones prestacions òptiques. És vàlid per a la utilització en interiors i exteriors. Alta resistència química. També és molt utilitzat en la indústria alimentaria ja que s’inclou a les normatives FDA/BGA.

Més informació

S’aplica en proteccions de maquinària, separadors de càmeres frigorífiques, envasos per a usos alimentaris i mèdics, mobiliari urbà, envidriaments, seguretat, etc.


POLICARBONAT CEL·LULAR

És un material amb molta rigidesa, poc pes, alta resistència a l’impacte i bon comportament davant del foc. La seva estructura de cel.les fa que tingui, segons el gruix del material, un ampli poder d’aïllament acústic i tèrmic. N’hi ha de color translúcid, blanc òpal i bronze fumat.

Més informació

S’utilitza per a cobertes i tancaments d’espais.


POLICARBONAT COMPACTE

Aquest material té una gran resistència, és utilitzat en zones amb risc d’impactes, vandalisme i fenòmens meteorològics. Com que és transparent és un bon substitutiu del vidre, és més lleuger i té molta durabilitat. És bon aïllant acústic i té bona resistència a les altes temperatures. N´hi ha de color translúcid, blanc òpal, gris i bronze fumat.

Més informació

És molt utilitzat en proteccions de maquinària, envidriaments, seguretat, mobiliari urbà, rètols, etc.


POLIETILÈ

És molt lleuger, de gran resistència als agents químics, a l’abrasió i als impactes. Resisteix baixes temperatures i canvis climàtics. Presenta dificultats per imprimir, pintar o enganxar-hi a sobre. També està homologat per fer servir en el camp de l’alimentació.

Es fa servir en usos industrials, elèctrics i alimentaris.


POLIESTIRÈ

És el termoplàstic amb la conductivitat tèrmica més baixa, però té poca resistència a la temperatura, això fa que s’utilitzi com a aïllant tèrmic. Com que té poca resistència a la temperatura es fa servir molt en processos de termoconformats. El podem trobar en molts colors, sempre opacs. També n’hi ha de transparent, que és el cristall, molt poc dúctil i poc resistent a l’impacte.

El seu ús és per a expositors, PLV, proteccions elèctriques, caixes, tot tipus de peces emmotllades, etc.


POLIPROPILÈ

Material molt lleuger, de fàcil mecanització. És bastant resistent a agents químics i un bon dielèctric. Té una baixa resistència a l’impacte i a l’abrasió. És un producte inert, fàcilment reciclable, la seva incineració no és contaminant. Està homologat per a usos alimentaris i es pot trobar en format rígid i cel·lular.

És molt utilitzat en el camp de l’alimentació i per la fabricació d’equips de laboratori, etc.


PVC ESCUMAT

Producte molt lleuger i fàcil de manipular. El podem trobar en color blanc, groc, negre, gris, blau, verd i vermell.

Molt utilitzat en cartelleria comercial, per la seva facilitat en l’imprimació.


PVC RÍGID

Es caracteritza per la seva resistència als productes químics. És un bon aïllant i té una baixa transmissió tèrmica. El seu ús és tant per a l’interior com per a l’exterior. De fàcil mecanització, té bones propietats dielèctriques, gran resistència a l’abrasió, bon comportament a la corrosió i té gran resistència als impactes; a més pot ser soldat. Es pot trobar en color blanc, negre, gris i transparent. El podem trobar en tres formats: en planxa, en barra o  en tub.

S’utilitza, sobretot, en caixes, cubetes i recipients per a ús químic i líquids corrosius.


RESINA FENÒLICA

És una resina sintètica termostable compacte, no porosa, resistent al calor ,a l’aigua, als productes químics i a la corrosió. Té una elevada resistència a la tensió i a l’impacte, és un bon aïllant elèctric i de baixa transmissió del so, a més és fàcil de netejar. La trobem en diversos colors, gruixos i acabats.

S’utilitza sobretot en mobiliari: bancs, taules, guixetes, portes, sobres per laboratoris, cabines sanitàries, entre d’altres i en la indústria de la construcció per revestiments d’interior i exterior, tanques, etc.


TEFLÓ

És un material antiadherent i inert, cosa que el fa impermeable i fàcil de netejar. Amb molt baixa fricció (<1), amb molt bones propietats dielèctriques i d’aïllament elèctric. Resisteix molt bé les altes i baixes temperatures, aguanta fins a 250º.

L’utilitzem sobretot en la indústria mecànica, electrònica, elèctrica, farmacèutica, òptica, alimentària, etc.


Valoració de materials